Bornholms Racefjerkræ's hjemmeside.

Sverige 2018

Lørdag den 5 maj, var vi 6 medlemmer som tog til SydSverige. Vi ankom til Ystad kl 800, hvor Marie- Louise og hendes mand Göran fra Syd Svenska dvärghönsa klub ventede på os. Første stop var hos Lars Svensson, Skivarp, hvor vi så lidt Kochin, perlegrå, fodbefjerdede, Fønix dværge og lidt Vorverk, hans store interesse er fugle, flere slags glansstære, var det helt store hit, der var nogle fantiske flotte forhold, flot anlæg, samt en rigtig flot have.

Næste stop var hos Eva Mönsson, Svedala, som boede på en stor grund, med et flot anlæg, og en stor sø, hvor en del forskellige slags svømmefugle boltede sig. Af hønseracer kan nævnes Krainköppe, Maran, engelske Araucana, samt hvide antwerpener skæghøns m.m også hos Eva var der fugle  forskellige racer. Efter at have set dyrene var der kaffe og håndmadder.

Næste besæg var i Vellinge, hos Lars Hermodsson, hvor vi så Skånegæs i rigtig fin kvalitet, blå Frankiske gæs, af ænder var der en fin stamme Streicher, blå svenke, løbeænder i dådyrfarvet, samt mignon i flere farver, desværre ikke meget tillæg på svømmefuglene. Af høns var der store Wyandotter i sort-sølvrandet, sore New Hampshire, og af dværge var der Australops og fodbefjerde dværge i sort/sølvplettet, efter kigge blev der grillet pølser, samt serveret kaffe.

4 besøg var hos Eva og Alf Jacobsen, Dalby, der var store New Hampshire ( med Bornholmsk hane), i dværge var derSussex, sorte Kochin og sorte Australops, hos dem fik vi eftermiddagskaffe. Så gik turen til Löberröd, hvor vi besøgte Anders Engberg, hvor der var en del forskellige racer gæs, bla.  blå og blåbrogede Frankiske gæs, hvide Svanegæs, Ølandsk og Skånegæs, af ænder var der lidt Smaragd og Magpie i sort og blåt, af høns var der lidt Silkehøns.  5 sted var hos Erik Nilsson, Volllsjö, hvor vi så Italiener dværge i bla, gul, hvid, hvid/sort columbia, samt blå/guldhalsede, han havde næsten lige købt stedet, så han var i fuld gang med at bygge huse til dyrene, der var hellere ikke noget tillæg i år, da dyrene ikke var sat i stammer. Vi havde lige lidt tid til overs, inden vi skulle med færgen, så vi kørte lige forbi Marie- Louise og Göran, hvor vi så Kochin i laksefarvede. Så var klokken blevet så meget, så det var tid til at sætte næsen mod Ystad, hvor vi skulle med færgen kl 2030. Det havde været en dejlig dag, med fantaskisk vejr, og gode besøg, en stor tak til Marie- Louise og Göran.

Nyeste kommentarer

15.07 | 18:03

Hej ! Er der nogen her, der har skånske blommehøns til salg ? Hilsen Charlotte

05.07 | 21:04

Hejsa, er der nogen der kan hjælpe mig at få fat på nogle løbeænder

04.06 | 14:48

Hej Er der mon nogle på øen, som har silkehøns?

27.04 | 16:58

Hvem har Reed rhode Island. Vores sidste er desværre taget af duehøgen. Vh. Tyge